Proyecto de diseño de interiores de local - Penguins


Project Description

Proyecto de diseño de interiores de local

Interior design project for the Penguins BCN sports center. The biggest challenge—design a swimming pool in a space meant for squash—was also the most enjoyable element of the project. Together with Arq71, we designed a space totally adapted to fit the business idea that the owners were looking for. A two-floor basement that previously housed a squash court is now a 14×7 m² pool that features a range of games for kids.

We wanted a space decorated for kids, a place they’re happy to enter but where parents also feel comfortable. There are pops of color without going overboard; we know that natural light can be a tricky element and that the swimming pool was the jewel in the center’s crown, but the rest of the space had to be designed down to every last detail to provide all the services the center offers. A warm and friendly sports center where you feel at home.

Ceramic tile flooring in a wood tone provides a unique finish to the pool. Two structural pillars that were kept for the pool design were leveraged to create a splash zone for the little ones.

Custom-made children’s baths were designed along with locker rooms for both parents and children, with everything designed at two heights. Blue was the predominate color, offset by pops of yellow, green and orange in pastel shades in order maintain the relaxed atmosphere that the owners also wanted to provide.

Reference

PENGÜINS

Date

2016

Category

shops

Lugar

Barcelona

Share This