INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA

  • INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA
  • INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA
  • INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA
  • INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA
  • INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA
  • INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA
  • INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA
  • INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA
  • INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA
  • INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA
  • INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA
  • INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA
  • INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA
  • INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA
  • INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA
  • INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA
  • INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA
  • INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA
  • INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA

  • Project Description

    INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA

    The owners of this house wanted a second residence in the mountains to enjoy all year round, but they wanted to escape the classic ceretan look so characteristic of the houses in the area.

    For the interior designer Pia Capdevila, responsible for the reform, it was quite a challenge but she managed to give a twist to the spaces and interior design while maintaining the essence of the area using traditional and natural materials but playing with the effect of painted wood in a palette of gray to avoid the cabin effect that gives the color of the wood.

    The house has three floors: ground floor with kitchen, dining room and living room, first floor with three bedrooms and two bathrooms, and a loft on two levels.

    GROUND FLOOR: KITCHEN, DINING ROOM AND LIVING ROOM

    Originally the kitchen was open to the living-dining room but as one of the owners’ premises was to gain a little more space, it was decided to integrate the space of the old garage into the house and the new kitchen was located there. This allowed for more space on the ground floor to increase storage space, add a small courtesy toilet and turn the living area into a more spacious and comfortable space for the family.

    The kitchen enjoys natural light from one of the windows in the old garage. In addition, on the wall that communicates with the living-dining room, a small window was opened that allows the light from the living room to enter the kitchen. In the kitchen, the same gray palette was used as in the rest of the house, softening it with striped paper in stone color and with natural wood in the furniture in the office area. To achieve a visual order at an aesthetic level on the same floor, this same striped paper is repeated in the courtesy toilet. One of the characteristics of this reform is that the same materials were used in different rooms but worked with different finishes.

    FIRST FLOOR: MAIN SUITE AND TWO BEDROOMS WITH A SHARED BATHROOM.

    The first floor, where all the bedrooms were originally, was modified a little in terms of distribution, going from four bedrooms to three, one of them as an en-suite bedroom with bathroom and dressing room included, and two more double bedrooms that share the same bath. The objective of joining the two bedrooms was to expand the main one in order to integrate a small dressing room and make a new bathroom somewhat larger. The dressing room, which communicates directly with the bathroom without doors, enjoys natural light as it is located in the original bedroom space attached to the main one. The other two double bedrooms on this floor and the bathroom have been kept in the same location but renovated to be used as guest rooms.

    THE ATTIC: A UNIQUE AND PERSONALIZED SPACE FOR THE THREE SISTERS

    Above all is the loft, which was previously a games room. With the reform, Pia Capdevila designed a large room so that the three sisters could share space, rest and play in which nothing was missing. The small ones were given all the prominence, a new bathroom was integrated and, taking advantage of the two levels that this space has, the bedroom was divided into three areas: one to sleep with three beds, another to rest as a small corner as children’s living room and a third area to play in which custom-made furniture was designed with plenty of storage space. The same gray palette was used as in the rest of the house but dressed in powdered roses. In the bathroom, a gray microcement base was used with the ceilings painted in the same grays as the whole house.

     

    Reference

    INTEGRAL REFORM – DUPLEX WITH ATTIC IN LA CERDANYA

    Date

    2020

    Category

    dwelling, houses

    Share This